Waarom is een vakantie aan de kust goed voor het stressniveau?

    Als wij denken aan vakantie denken we aan zon, zee en strand. Dat is allemaal met een reden, want aan de kust kom je tot rust. Vaak willen wij er even heerlijk tussenuit gaan op vakantie en plannen vervolgens allerlei activiteiten in maar daar word je er niet relaxter op. Als je echt tot rust wilt komen is een vakantie aan de kust echt een must.

    Een verblijf aan de kust is gezond voor je, geestelijk en lichamelijk. De strand en zee geeft je gezondheid een boost, het neemt je stress af en je ademt frisse lucht in. Dat de zee zo gezond is heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatiënten hebben baat bij verblijf aan de kust omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. Het wandelen langs een strand of een duik in de zee geeft je ook een soort van geluksgevoel. Het is een werking van verwondering, de verbazing over de schoonheid van een uitzicht over de zee, de wind die wappert door je haren en de geur in je neus die je afleiden van de dagelijkse taken. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor een frisse blik.

    Er bestaan natuurlijk tal van mooie stranden over de hele wereld. Op Aruba zijn er misschien wel de allermooiste stranden zoals Mangel Halto of Santo Largo. Ook Bora Bora of Hawaii hebben prachtige stranden, hemelblauw water met spierwit zand en alsof dat nog niet genoeg is, het zonnetje schijnt daar ook heerlijk! In anno 2017 is Bali ook een favoriete vakantiespot geworden, mede door de mooie stranden en oneindig veel naastliggende eilanden. Bekijk deze reisblog om een tour door Bali te krijgen met de beste stranden, geweldige hotspots en de leukste activiteiten die er te doen zijn in Bali naast het relaxen op het strand.

    Na zo’n heerlijke vakantie aan de kust zal je gezondheid verbeteren, het stressniveau zal aanmerkelijk dalen, concentratie zal verbeteren en je wordt eraan herinnerd hoe kostbaar het leven is samen met de mensen om je heen. Wanneer je jezelf tijd geeft om tijdens een vakantie bij te komen van je dagelijkse beslommeringen dan zorg je voor jezelf. Zo zorg je er ook voor dat je gelukkiger en gezonder wordt. De zee en strand kun je ook in Nederland vinden, helaas is de zon soms wat ver te zoeken maar als je even een luchtje wilt scheppen kan een strand in Nederland er ook mee door. Natuurlijk zijn stranden in het buitenland een stuk mooier, daar moet alleen even nog voor gespaard worden door de reisblogger Tamara Kops.

    Categories: Blog