Veilige vakantiewoning met verlichting op afstand

    Iedereen die een vakantiewoning heeft kent het waarschijnlijk wel. Je verlaat na een welverdiende vakantie je woning om er vervolgens enkele maanden niet meer terug te keren. Veel mensen kiezen ervoor om de vakantiewoning ‘leeg te halen’ om er zo voor te zorgen dat er geen waardevolle spullen gestolen kunnen worden. Maar hoe zit dat als u een vakantiewoning dichter bij huis heeft, waar u bijvoorbeeld in de weekenden verblijft?

    U kunt uw vakantiewoning natuurlijk beveiligen met een alarminstallatie. Daarnaast is het mogelijk om iemand uit de buurt een oogje in het zeil te laten houden. Vakantiewoningen staan echter vaak op plaatsen waar je niet direct buren hebt die altijd aanwezig zijn. In dat geval is het mogelijk om je vakantiewoning te beveiligen met op afstand bedienbare verlichting. Deze lampen zorgen ervoor dat het net lijkt alsof er iemand aanwezig is, wat de kans op inbraak aanzienlijk verminderd!

    Dit soort lampen werken via WIFI. Vaak zijn ze te koppelen met een basisstation die vervolgens bediend kan worden vanaf een app op de smartphone of tablet. U kunt de verlichting dus gewoon vanuit uw reguliere woning besturen en er zo voor zorgen dat de vakantiewoning bewoond lijkt. Overigens is het ook mogelijk om geplande programma’s te installeren, die werken op basis van tijd. Zo gaat de verlichting iedere dag op een bepaald tijdstip aan.

    Dit soort lampen zijn overigens vrijwel altijd LED-lampen. Dat is ook aan te raden, omdat u de energiekosten op die manier laag houdt. U heeft immers verlichting in uw vakantiewoning én in uw reguliere woning. Het zou zonde en slecht voor het milieu zijn wanneer u gebruik zou maken van reguliere lampen. Het is dus ook een stuk energiezuiniger en beter voor het milieu dan de traditionele tijdschakelaars. Wij wensen u een prettige en veilige vakantie!

    Categories: Blog