Van je eigen balkon naar een vakantie in de Spaanse zon!

  Het is terwijl ik schrijf weer eens typisch Hollands weer. Het is een beetje grijs en af en toe laat de zon zich heel even zien, maar dan wel afgewisseld met hier en daar een buitje. Het Nederlandse voorjaar is vergeleken met dat van Spanje meer een winter. Daar zijn temperaturen van 25 graden niet eens zo heel gek. Daarom heb ik even gekeken voor een leuke plek voor een last minute naar Spanje. De stranden roepen mij en ik heb dan ook besloten om een last minute spanje te boeken naar het altijd zonnige Blanes.

  Blanes is een dorpje aan de Costa Brava, een van de meest toeristische gebieden van Spanje. Dit is niet erg want dat betekend natuurlijk wel dat er voldoende te beleven is. Het dorp zelf was vroeger een vissersplaats, maar is inmiddels omgetoverd tot een volwassen badplaats voorzien van winkelstraat, chique hotels en prachtige campings. Het toeristische leven speelt zich vooral in het zuiden van de stad af. In de winter is dit een spookstad maar zomers bruist het hier van het leven.

  Screen Shot 2016-06-06 at 14.22.09

  Qua hotels is Pi-mar en Spa de absolute topper. Gelegen direct aan de boulevard geeft dit hotel jou de gelegenheid om direct het strand op te sprinten. Voor mensen die liever in chloor baden is er bovenop een zwembad. Goed eten en een sauna zijn ook inbegrepen.

  Campings zijn normaal bedoelt voor avontuur, maar camping La Masia pakt het anders aan. 3 Zwembaden, waarvan 1 overdekt. Een sauna, fitnessruimte, supermarkt en verschillende vormen van entertainment zijn te vinden op deze camping. Een ander voordeel is dat je dichtbij alle uitgaansgelegenheden zit waardoor je in de avond nog lekker een drankje kan doen.

  Qua appartementen is Appartementen Europa de absolute topper. Ruime appartementen met mooie inrichting verzorgen de ideale locatie voor grotere groepen. Uiteraard is ook hier weer een zwembad aanwezig voor de nodige verkoeling. Een bijkomend voordeel is dat je binnen 1 minuut lopen in de dikste clubs en discotheken van Blanes staat.

   

  Categories: Blog