Vakantiewoning schilderen? Lees deze tips!

  Net zoals je gewone woning, moet je ook je vakantiewoning om de zoveel tijd schilderen. Dit is belangrijker dan dat je misschien zou denken. Wanneer je je woning niet goed onderhoudt, heb je kans dat de woning aangetast wordt door bijvoorbeeld de weersinvloeden. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat er bijvoorbeeld schimmels ontstaan.

  Lees snel verder om erachter te komen hoe je kunt zien dat je vakantiewoning weer een schilderbeurt kan gebruiken en wie dit voor je uit kan voeren. We beginnen met hoe je ziet dat een schilderbeurt nodig is.

  Barsten, scheuren of blaasjes

  Heb je een vakantiewoning aan de kust? Let hier dan extra goed op, aan de kust is de lucht vaak wat vochtiger. Vocht zorgt ervoor dat er barsten, scheuren en blaasjes kunnen ontstaan in het schilderwerk.

  Dit komt doordat hout kan krimpen en zwellen, als het schilderwerk barst of scheurt dan is de verf niet meer elastisch genoeg. Zie je blaasjes onder het hout? Dit komt omdat er vocht onder de verflaag zit, dit is vaak ook een gevolg van temperatuurveranderingen. Houd dit dus goed in de gaten, zodat je op tijd schildert.

  Afgeven en een hechtproef

  Deze woorden koppel je misschien niet direct aan schilderen, maar ze hebben er alles mee te maken. Als de verf loslaat is het nodig om te gaan schilderen. Dit kan je testen door een poederproef en een hechtproef.

  Bij een poederproef maak je het schilderwerk schoon met een natte doek. Geeft de verf af op de doek? Dan is de verf aan het poederen en is het tijd om een schilder te bellen.

  Met een hechtproef plak je een stuk tape op je schilderwerk. Dit druk je goed aan, om het vervolgens los te trekken. Wanneer de verf nog goed is zal deze niet loslaten. Blijft er wel verf op de tape zitten? Ook dan moet de boel geschilderd worden.

  Waarom schilderen?

  Als de verf niet meer goed is, is het belangrijk om op tijd te schilderen. We benoemden het net ook al even, maar wanneer je niet op tijd de schilder belt, kan dit grote gevolgen hebben. Hout kan bijvoorbeeld gaan rotten of er kunnen schimmels ontstaan.

  Dit klinkt misschien naar, maar het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem verzwakt.

  Door je schilderwerk regelmatig schoon te maken, verklein je de kans op algenaanslag. Maak met een zachte spons en een reinigingsmiddel je schilderwerk schoon. Op deze manier verklein je de kans dat het schilderwerk wordt aangetast.

  Zorg voor een goede schilder

  Je kan natuurlijk zelf met je kwasten en verfblikken richting je vakantiehuis vertrekken, maar je gaat voor je vakantie naar je vakantiehuis toch? Daarom is het verstandig om een goede schilder uit te zoeken. Wil je je huis een complete schilderbeurt geven en zowel binnen als buiten verven? Kies dan voor Bosch & Nagelhout BV. Een ervaren bedrijf en een stuk efficiënter en scheelt je waarschijnlijk ook nog wat kosten.

  Categories: Blog