Vakantie vieren in Vlieland

  Kies je voor een Vlieland vakantie dan wordt je begroet door land, en dan weer zee – want Vlieland is één van de kleinste waddeneilanden van Nederland. Het is klein, maar toch is er meer dan genoeg te doen. Hieronder vind je een overzicht van een paar van de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Vlieland.

  Oost-Vlieland

  Vlieland beschikt over één dorpje: Oost-Vlieland. Het dorp heeft maar enkele straten, maar het historische karakter van het dorp is goed bewaard gebleven over de jaren heen en het is het levendige middelpunt van het eiland. In de hoofdstraat, de Dorpsstraat, vindt je alle hotels, restaurantjes met terrasjes en winkels.Huur een fiets

  Zodra je de boot af loopt, is er de mogelijkheid om een fiets te huren voor je verblijf. Dit is ideaal, omdat Vlieland een autovrij eiland is. Je kan met de fiets over de duinen, door het bos en langs de hele kustlijn van de Waddenzee. Als je liever een wat zwaarder voertuig hebt, kun je ervoor kiezen om mee te gaan met de Vliehors Express. Dit is een zware truck waarmee je naar het meest westelijke punt van het eiland rijdt voor een prachtig uitzicht.

  Andere activiteiten

  Er zijn genoeg andere dingen te doen op Vlieland. Je kan bijvoorbeeld met een groep meegaan om zeehonden te gaan spotten. Met een karakteristieke rubberboot ga je de waddenzee in, tot de zandbanken waar altijd zeehonden te vinden zijn. Met een beetje geluk zijn er ook nog bruinvissen in de buurt om op de foto te zetten – als het je lukt. Daarnaast kun je met een gids op eilandsafari gaan. In een stille elektrische Tuk Tuk rijd je over het eiland, langs de mooiste natuurgebieden en de hoogste duinen van Vlieland. Een gids vertelt je tijdens de reis alles wat je over het eiland, de flora en de fauna wilt weten.

  Categories: Blog