Spaanse woning kopen aan de kust? Ontdek Casas Real

  We kennen ze allemaal; de horrorverhalen over spookaankopen van “nieuw te bouwen villa’s” ergens in Spanje, of in een andere Zuid-Europese bestemming. Media, en opgelicht-programma’s, waarschuwen immers telkens weer. Wat een domoren, denken we in eerste instantie, maar als je eenmaal hoort hóe men in de val gelokt is, dan dringt ineens het besef door: dit had mij/ons óók kunnen overkomen.

  Aankoop met gezond verstand

  Hoe kun je als potentieel belangstellende een verstandige keuze maken als het aankomt op buitenlandse makelaars? Onze tips op een rij:

  • Op internet begint de zoektocht vaak (hoewel mond-op-mond-reclame ook een geweldige factor is; heeft een bekende naar tevredenheid een woning in het buitenland gekocht bij een bepaalde makelaar, dan is een bezoekje aan deze makelaar aan te raden).
  • Aangekomen op de website van een makelaar ter plekke (in dit geval Spanje), zul je een woningoverzicht treffen. Zit hier iets bij van je gading? Bekijk dan hoelang de makelaar al actief is (via e-justice.europa.eu). 
  • Google eveneens naar eerdere ervaringen van anderen met het bewuste makelaarskantoor. Dit doe je door de naam van het kantoor + “ervaringen” in te voeren.
  • Een pre heeft een makelaarskantoor met Nederlandse makelaars. Zij fungeren niet alleen als makelaar, maar tevens als adviesbron door hun uitgebreide kennis van de Spaanse huizenmarkt en wettelijke regels. In Spanje bezoek je daarom: Casas Real. De beëdigde makelaars zijn allen Nederlands en leiden hun Nederlandse klanten door het gehele aankoopproces. 
  • Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van Casas Real? Bekijk hier de mooiste Spaanse koop-villa’s aan zee, aan de Costa Blanca (uitvalsbasis). 
  Categories: Blog