Een huis kopen in het buitenland

  Droom je altijd al van je eigen vakantiehuis? En wil je meer halen uit jouw spaargeld? Dan kan het een goede optie te zijn om een huis in het buitenland te kopen. Er is voldoende aanbod en de aankoop van een huis in het buitenland kan je veel opleveren. In dit artikel geven we je wat tips over de aankoop van een vakantiehuis in het buitenland. 

  Waar wil je een huis kopen? 

  Het is belangrijk om te beslissen waar jij een vakantiehuis wil gaan kopen. Je kunt ervoor kiezen om een huisje in België of Duitsland te kopen, zodat je er gemakkelijk heen kunt rijden met de auto. Dit is handig wanneer je zelf veel gebruik wilt maken van het huisje, maar ook wanneer je het gaat verhuren. Je kunt dan altijd even langsrijden om het huis te bekijken en eventueel wat onderhoud uit te voeren. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een huis wat verder van Nederland vandaan. Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen in Spanje met Villa Nova Real Estate. Het voordeel van een huis in een land als Spanje is dat het er vaak lekkerder weer is dan in bijvoorbeeld België of Duitsland. Wel is de afstand die je moet afleggen naar het vakantiehuisje veel groter, waardoor je minder snel even een weekendje op en neer gaat. Ook tijdens het aankoopproces kan dit lastiger zijn, omdat je die lange afstand zult moeten overbruggen wanneer je huizen wilt gaan bezichtigen. 

  Waar moet je op letten? 

  Wanneer je weet in welk land je gaat zoeken naar een vakantiehuis, is het ook belangrijk om eisen te stellen aan het huis. Het is zeker aan te raden om gebruik te maken van de diensten van een makelaar in het buitenland. Daarnaast moet je nooit enkel focussen op de prijs van een huis. Het is veel belangrijker dat het huis in goede staat is en er een bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer je jouw vakantiehuis gaat bewonen of verhuren.

  Denk er goed over na

  De aankoop van een huis is niet zomaar iets, het kost veel geld en het is erg belangrijk dat alles goed geregeld wordt. Neem daarom nooit overhaaste beslissingen, maar laat je goed adviseren door experts en mensen die al eerder een huis gekocht hebben in het buitenland.

  Categories: Blog