De mooiste uitzichten van Sri Lanka

  Sri Lanka trekt menig toerist en backpacker. Het heeft een prachtige natuur, leuke plaatsjes en prachtige stranden. Wanneer je Sri Lanka opzoekt op het internet is er genoeg te vinden over leuke plaatsen die je zeker moet bezoeken, maar waar kun je tijdens je rondreis Sri Lanka het beste naartoe voor het mooiste uitzicht? Hieronder een kort overzicht!

  De treinrit
  Dit is denk ik het meest bekend uitzicht. Van Kandy naar Ella is een 8 uur durende de treinreis. Dit klinkt heel erg lang maar de meeste mensen nemen deze treinrit, vanwege het prachtige uitzicht. Tijdens deze reis hoef je niets anders te doen dan naar buiten kijken en genieten. Tijdens deze rit kom je verschillende soorten natuur tegen, van prachtige bergen tot kalme lange uitgestrekte theeplantages. Dit levert natuurlijk prachtige verschillende plaatjes op. Je kan tijdens deze treinrit een kleine tussenstop maken bij Nuwara Eliya. Dit is als het ware het thee heiligdom van Sri Lanka.

  Adam’s Peak
  Als je toch die tussenstop maakt bij Nuwara Eliya, is het zeker een aanrader om de Adam’s Peak te beklimmen. Deze berg is dichtbij het plaatsje gelegen en bevat maar liefst 5500 treden. Dit is niet voor iedereen weggelegd, aangezien zoveel treden een pittige opgave is om te beklimmen. Eenmaal aan de top heb je wel echt een prachtig uitzicht.

  Ella
  Voor de mensen die Adam’s Peak een iets te grote uitdaging vinden, is Ella een goed alternatief. Hier kun je namelijk de Little Adam’s Peak beklimmen. Deze berg heeft dezelfde soort vorm als de Adam’s Peak, maar is minder hoog. Halverwege de berg heb je al een prachtig uitzicht over Ella Rock. Eenmaal aan de top heb je een gigantisch uitgestrekt uitzicht en is zeker de moeite waard om te bekijken.

  Sigiriya
  Iets hoger gelegen in Sri Lanka ligt Sigiriya. Hier kun je de Leeuwenrots beklimmen. Deze Leeuwenrots staat op de werelderfgoed locaties van het land en is daarom zeker de moeite waard. De rots is ongeveer 200 meter hoog en is pittige klim, maar dan heb je ook wat. Vanaf de rots heb je uitzicht over het binnenlandschap van Sri Lanka. Om helemaal bovenop de top de komen, moet je 430 traptreden beklimmen. Dit is een stuk minder dan de 5500 treden van Adam’s Peak, maar nog steeds best pittig.

  Dit zijn slechts enkele plekken met mooie uitzichten, er zijn er natuurlijk nog veel meer! Mis deze uitzichten niet tijdens je Sri Lanka rondreis en laat je voor de rest verassen!

   

  Categories: Blog